U Centru za reciklažu u Železniku reciklirano je više od 15.000 komada oružja, kroz projekat uništenja naoružanja koje Ministarstvo unutrašnjih poslova godinama sprovodi uz podršku UNDP/SEESAC.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za materijalno-finansijske poslove Žel?ko Veselinović prisustvovao je uništenju oružja zajedno sa predstavnicima UNDP/SEESAC i Delegacije Evropske unije.

- Do sada je uništeno više od 100.000 komada naoružanja. Danas je uništeno oko 15.000 komada oružja od čega je 14.000 Ministarstvo unutrašnjih poslova prikupilo u raznim postupcima - krivičnim, prekršajnim ili upravnim. Jedan deo je rashodovan u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Sve ovo ne bi bilo moguće bez saradnje sa partnerima, u prvom redu sa Evropskom unijom i UNDP - rekao je Veselinović.

Koordinator projekta Jelena Bujaković iz UNDP/SEESAC istakla je značaj ovog događaja koji, kako je poručila, doprinosi aktivnostima koje Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi u skladu sa nacionalnom strategijom, kao i sa Mapom puta za kontrolu naoružanja na Zapadnom Balkanu od 2019. do 2024. godine.